Bananenbrood

Je hebt nodig:
• 3 rijpe bananen
• 3 eieren
• 100 gram amandelmeel
• 50 gram havermout
• 2 theelepels bakpoeder
• 2 tl kaneel
• Walnoten: kruimelen en niet mee-mixen in het beslag.
• Mes punt zout
• Optioneel: honing of 1 el pindakaas
Verwarm de oven voor op 170 graden
Bereiding:
Vet het cakeblik in met kokosolie. Doe 3 bananen en 3 eieren in een blender en mix dit totdat het een glad beslag wordt.
Voeg het amandelmeel, haver, zout en bakpoeder toe en meng dit net zo lang totdat alles in het mengsel opgenomen is.
Als je erg van zoet houdt kun je er een klein beetje honing of pindakaas aan toevoegen.
Verkruimel nu de walnoten door het beslag en meng dit erdoorheen (niet met de mixer of blender!)
Pak het cakeblik en giet het bananencakebeslag in de cakevorm.
Stop de bananencake in de oven voor ongeveer 45-50 minuten.
Laat de bananencake nog voor 5 minuten afkoelen in de cakevorm.