Body Analyzer

Tanita

Komt u bij ons sporten dan wordt tijdens de intake altijd een body analyse gemaakt door middel van de " Tanita ". De Tanita is een geavanceerde weegschaal die uiteraard je gewicht meet. Daarnaast meet het ook je vetpercentage, spiermassa, botmassa, BMI, vochthuishouding, buikvet, vet tussen de organen, metabolische leeftijd en je stofwisselingssnelheid. Al met al een uitgebreide meting van je lichaamssamenstelling zoals die is voordat je begint met sporten. 

Wij gebruiken deze meting om inzicht te krijgen in hoe je lichaam aan het veranderen is doordat je aan het sporten bent. Door om de paar weken een body analyse te doen wordt het inzichtelijk of het sporten de gewenste resultaten teweeg brengt. Deze resultaten zijn terug te zien in onze app en kunnen vanuit huis bekeken worden. Naast het feit dat u zich beter gaat voelen door het sporten wordt het nu ook meetbaar gemaakt. Zo wordt het sporten nog leuker!

"Sporten zou er voor moeten zorgen dat je vetpercentage en BMI omlaag gaat en dat je spiermassa en stofwisselingssnelheid  omhoog gaat"

Hoe werkt de Tanita? 

De Tanita is een weegschaal dat werkt op basis van vierpuntsmetingen. Dat wil zeggen dat de meting via de handen en voeten wordt gedaan, waarbij er een een kleine zwakstroom door het lichaam gaat die de verhoudingen vet/spierweefsel, botmassa en vochtgehalte indexeert.
Hierdoor kan er een analyse gemaakt worden voor het hele lichaam in tegenstelling tot een weegschaal met tweepuntsmetingen. Bij een tweepuntsmeting wordt er een meting gedaan via de handen of de voeten. Bij een meting met de handen zal de stroom voornamelijk het bovenlichaam meten en bij een tweepuntsweegschaal via de voeten, voornamelijk het onderlichaam. Een vierpuntsmeting geeft dus een nog accurater beeld, omdat het hele lichaam in de meting gemeten wordt. 

Laat je meten!

Wilt u zich laten meten bij Fitt Club? Maak dan een afspraak en meld je aan. Wij gebruiken deze gegevens om het programma op aan te passen aan uw doelstellingen!