Body Analyzer


Uitgebreid inzicht over jouw lichaam

Naast gewicht vetpercentage ook spiermassa meten

Ideale manier om je voorgang bij te houden

Ga direct aan de slag!

Wil je zelf ervaren wat Fitt Club voor jou kan betekenen? Meld je dan aan via ons contactformulier voor een vrijblijvende rondleiding. Onze ervaren begeleiders nemen uitgebreid de tijd om jou te adviseren en te begeleiden, zodat je een goed beeld krijgt van onze faciliteiten en werkwijze.

Body Analyzer

Bij ons sporten betekent dat we altijd een body analyse uitvoeren tijdens de intake, met behulp van de geavanceerde Tanita weegschaal. Naast je gewicht meet deze weegschaal ook je vetpercentage, spiermassa, botmassa, BMI, vochthuishouding, buikvet, vet tussen de organen, metabolische leeftijd en stofwisselingssnelheid. Op deze manier krijg je een uitgebreid inzicht in je lichaamssamenstelling voordat je begint met sporten.

Door regelmatig een body analyse uit te voeren, kunnen we inzicht krijgen in de veranderingen in je lichaam als gevolg van het sporten. Deze resultaten worden vastgelegd in onze app en zijn vanuit huis te bekijken. Niet alleen zul je je beter voelen door het sporten, maar nu wordt het ook meetbaar gemaakt. Dit maakt het sporten nog leuker!


"Met de body analyse krijg je een compleet beeld van je lichaamssamenstelling en voortgang, waardoor je gerichter kunt werken aan je doelen en deze
sneller kunt bereiken."

Hoe werkt de Tanita?

De Tanita weegschaal is een geavanceerd meetinstrument dat werkt op basis van vierpuntsmetingen. Bij deze methode wordt de meting via de handen en voeten gedaan, waarbij er een kleine zwakstroom door het lichaam gaat. Deze stroom meet de verhoudingen van vet- en spierweefsel, botmassa en vochtgehalte, en indexeert deze.

In vergelijking met tweepuntsmetingen, waarbij de meting via de handen of voeten wordt gedaan, biedt de vierpuntsmeting een accurater beeld van het hele lichaam. Bij een tweepuntsmeting meet de stroom voornamelijk het boven- of onderlichaam, afhankelijk van de meting via de handen of voeten. Door de vierpuntsmeting kan dus een completer en preciezer beeld worden verkregen van de lichaamssamenstelling, wat bijvoorbeeld zeer nuttig kan zijn bij het monitoren van lichaamstransformaties en het optimaliseren van trainingsprogramma's.