Revalidatie

Revalidatie na een orthopedische ingreep of trauma is een belangrijk onderdeel van het herstelproces. Als patiënt wil je zo snel mogelijk weer normaal kunnen functioneren in het dagelijks leven en daarbij kan orthopedische revalidatie een grote rol spelen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn na een heup- of knieoperatie waarbij een nieuwe prothese is geplaatst, of na een blessure als gevolg van een ongeval thuis, op het werk of tijdens het sporten.

Het revalidatieproces begint direct na je ontslag uit het ziekenhuis of kliniek, of na verwijzing door een specialist. Het is belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode de mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen. Orthopedische revalidatie heeft als doel om de mobiliteit van een bot of gewricht (knie, heup, rug, schouder, enkel, elleboog) te verbeteren, de pijn te verminderen, de belastbaarheid en coördinatie te vergroten en de spierkracht te versterken. 

Het revalidatieproces is opgebouwd uit behandelprotocollen waarbij een behandelplan wordt opgesteld dat bestaat uit individuele behandelingen en een oefenprogramma dat onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt uitgevoerd. Tijdens het traject worden er regelmatig testen uitgevoerd om te zien of de vooraf ingestelde behandeldoelen worden behaald. Met behulp van gerichte oefeningen worden de functies die je nodig hebt in het dagelijks leven, in je werk en bij het sporten, weer hersteld.

Bij de Fitt Club en Fysiotherapie Vlambloem begrijpen we hoe belangrijk het is om snel te herstellen en weer te kunnen functioneren zoals voorheen. Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar om je te begeleiden tijdens het revalidatietraject. Of je nu recent geopereerd bent of binnenkort geopereerd gaat worden, wij helpen je graag om het herstelproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen over orthopedische revalidatie.

Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen

Als je benieuwd bent wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van revalidatie, kun je altijd contact met ons opnemen. Onze deskundige fysiotherapeuten staan klaar om je vragen te beantwoorden en je te adviseren over het best passende behandeltraject.


Nieuwsgierig geworden?

Kom langs en laat u overtuigen door ons unieke concept!


Meld u hieronder aan en we nemen binnen 24 uur contact met u op.