Het Bio - Circuit

Het Biocircuit is de perfecte oplossing voor iedereen die niet lang in een sportschool wil rondhangen, maar toch fit wil worden en iets aan zijn conditie en fitheid wil doen. Eens in de vijf dagen dertig minuten sporten, oftewel zes keer per maand, onder begeleiding van een coach, een half uurtje aan de bak op ons Bio-circuit. Dat is alles wat nodig is om u al snel fitter te voelen. Met deze nieuwe manier van trainen verbetert uw conditie gaandeweg, neemt uw spierkracht toe, en als slagroom op de taart, laat u ook de nodige kilootjes achter bij Fitt Club.


"slechts 2 keer 30 minuten trainen in 10 dagen om fit te worden"

Hoe werkt het?

Door middel van een eigen polsbandje kunt u inloggen op elk afzonderlijk apparaat. Op dit polsbandje zijn uw persoonlijke instellingen van de apparaten vastgelegd. Het bepalen van de juiste instelling gebeurt bij een eerste intake door één van onze coaches. De apparaten stellen zich vervolgens iedere keer dat u gaat trainen automatisch in op de juiste zithoogte. Ook het gewicht wordt vanzelf ingesteld. En mocht de oefening te zwaar of te licht zijn, dan wordt zelfs dit automatisch aangepast. Hoe leuk kan sporten zijn of in uw geval worden?

Tijdens de intake wordt duidelijk vastgelegd wat uw beginwaarden zijn door de Body Analyzer. U kunt deze waardes ook terugzien in een speciale app die bij dit trainingsprogramma hoort. Om te beginnen wordt u gewogen; uw vetpercentage, spiermassa en conditie worden bepaald en uw kracht wordt gemeten. Na een aantal weken trainen wordt een evaluatie ingepland en dan wordt alles opnieuw gemeten. Uw vorderingen worden direct zichtbaar, waardoor het sporten nog leuker wordt.

"Het Biocircuit in onze Fitt Club is hét alternatief voor de normale sportschool. Want lang niet iedereen voelt zich thuis in een sportruimte vol met hoofdzakelijk jongere, gestroomlijnde mannen en vrouwen, confronterende spiegels en harde muziek"


Impressie van het Biocircuit

Chest Press

Wat traint u met de Chest Press? De borstspieren en voorkant van de schouderspieren worden ingezet om de bovenarm naar voren en binnen te trekken. De triceps worden ingezet om de armen te strekken. Hiernaast werken spieren in de schouders, rug en onderrug mee om het lichaam en het gewicht te stabiliseren.

Leg Curl

De Leg Curl is de enige oefening waarmee u de hamstrings (en zwakkere sartorius) geïsoleerd van andere spiergroepen kunt trainen. De hamstrings voeren hun functie uit van het buigen van de knie en worden hierbij geholpen door de zwakkere sartorius spier.

In deze variant wordt gebruik gemaakt van een toestel waarop u de oefening zittend kunt uitvoeren.

Leg Extension

Met de Leg Extension voert u een bekende beenspieroefening uit waarmee met name de voorzijde van de bovenbenen wordt aangepakt. Deze oefening wordt zittend uitgevoerd en zo is het mogelijk flink wat spierkracht op te bouwen in de bovenbenen. Hoofdzakelijk de quadriceps wordt aangepakt.

Leg Press

Het leuke van de Leg Press is dat hij niet alleen uw bovenbeenspieren traint, maar ook de hamstrings (zij houden tijdens de oefening de knie stabiel), de bilspieren (deze strekken de heupen bij het wegduwen) en jawel, de kuiten en daarom dus ook de enkels!

Low Row

Met de Low Row is het mogelijk de spieren van het bovenlichaam en de rug op een veilige, effectieve manier te trainen vanuit een comfortabele en ergonomische zitting. De belangrijkste spieren die bij de Low Row worden getraind zijn de brede rugspier (latissimus dorsi) en de monnikskapspier (trapezius). Omdat dit een oefening is die u zittend uitvoert, is deze erg veilig, terwijl er toch veel verschillende spieren worden aangesproken.  

Vertical Traction

Met de Vertical Traction traint u vanuit een zittende positie met name de brede rugspier als de biceps op een veilige en effectieve manier. De wervelkolom wordt ondersteund door een ergonomische zitting en rugleuning, wat ervoor zorgt dat de gebruiker de juiste houding aanneemt. 

Lower Back

Rugproblemen kunnen voorkomen worden met een sterke core, oftewel een sterke stabiliteit in de romp. Met de Lower Back worden specifiek de spieren in de onderrug getraind. Ook worden hierbij gedeeltelijk de rompspieren, buikspieren en bilspieren aangesproken zodat de core wordt versterkt en beter wordt gestabiliseerd.


Abdominal Crunch

De Abdominal Crunch is één van de meest bekende oefeningen om de buikspieren te trainen. De rechte buikspier trekt het borstbeen richting het bekken. De dwarse buikspieren (onder de schuine buikspieren) trekken de buikwand naar achteren en werken als een natuurlijke riem waardoor ze de core stabiliseren.Shoulder Press

De Shoulder Press is een fitnessapparaat dat de mogelijkheid biedt om de schouders op een veilige en gemakkelijke wijze te trainen. Bij deze oefening worden de kleine stabiliserende schouderspiertjes geactiveerd. Deze spelen een zeer belangrijke rol in het voorkomen van schouderklachten. Verder worden de spieren aan de voorzijde, achterzijde en zijkant getraind. In ondersteuning worden ook de bovenkant van de borst en de triceps aan het werk gezet.

Ga direct aan de slag!


Ben je benieuwd en wil je een keer komen kijken? Dat kan. Meld je aan via ons contactformulier om te komen kijken. We nemen dan ruim de tijd voor u waarbij iemand u begeleidt en adviseert.