Inspirerende verhalen

Peter, een sportieve man van 54 jaar met een drukke baan, gezinsleven met twee tieners en hobby's die de nodige tijd kosten. Sporten doet hij graag! Liefst op zijn racefiets de buitenlucht in.

Als je in de 50 bent ga je de jaren wel voelen

Toch wil ik beter blijven presteren, of op z'n minst mijn conditie en kracht behouden. Fitness in de vorm van krachttraining was altijd al een wens, maar ik voelde mij absoluut niet thuis in een grote sportschool met harde muziek en mensen die graag naar zichzelf kijken en selfies maken. Ieder zijn ding natuurlijk, maar voor mij werkt dat niet.

Sportschool? Niets voor mij!

Aantal jaren geleden heb ik mij spontaan ingeschreven bij een bekende goedkope sportschool. Als nieuw lid stond ik daar in een grote zaal en geen idee wat ik moest doen. De apparaten zagen er ingewikkeld uit en ik vroeg mij direct af wat ik hier deed.

Zonder hulp sta je in zo'n grote zaal. Geen schema wat ik kon volgen, geen persoonlijke begeleiding en apparaten waarvan ik geen verstand had. Helaas ben ik maar 2 keer geweest, wel heb ik een jaar contributie betaald. Zonde natuurlijk!

Toch wilde ik heel graag sterker worden.

Je kent het wel, je koopt een aantal gewichtjes, een matje en een foamroller en je ga thuis maar een beetje oefeningen doen. Helaas merkte ik daar niet veel van. Ik werd niet sterker, niet krachtiger en niet soepeler. Tja, dan houd je het niet lang vol.

Ik bleef wel vele uren fietsen maar zonder verdere rek-en strekoefeningen begonnen mijn spieren beetje bij beetje steeds stijver te worden, hierdoor kreeg ik regelmatig last van mijn nek. Ook niet zo gek als je je bedenkt dat je uren in een niet zo prettige houding op een racefiets zit. Ja mijn conditie was prima in orde. Maar het voelde alsof mijn spierkracht niet toenam.

Om mijn nekklachten te laten behandelen ging ik regelmatig naar Fysiopraktijk Vlambloem. Ik hoorde dat de eigenaar een kleinschalige sportschool naast de fysiopraktijk ging openen.

Op de open dag ben ik gaan kijken en merkte dat het unieke concept mij enorm aansprak.

Een kleine club zonder harde muziek, geen spiegelwanden en een persoonlijke coach die altijd in de zaal aanwezig is.

Hier werd ik nou blij van. Ik heb mij direct ingeschreven en kom er nu gemiddeld twee keer per week. In het begin regelmatig begeleiding gekregen en de coach die goed oplet of je de oefeningen wel goed uitvoert. Want zonder die oplettendheid van de coach had ik waarschijnlijk een blessure opgelopen, doordat bijvoorbeeld je houding niet juist is als je een gewicht optilt.

Elke 8 weken ontvang ik een nieuw opbouwschema om mijn lichaam te blijven uitdagen, uiteraard altijd in overleg met de coach. Nu 9 maanden later ga ik nog steeds met veel plezier naar de FittClub. Altijd een gezellige en rustige sfeer en een coach mocht dat nodig zijn.

Kan niet anders zeggen dan dat ik de afgelopen maanden steeds sterker en soepeler ben geworden. De volgende dag een beetje spierpijn, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Dan heb je het goed gedaan zegt de coach!!

Patricia (60), getrouwd, moeder van 5 kinderen en oma van 6 kleinkinderen. Patricia is werkzaam in het IJsselland Ziekenhuis als medisch nucleair assistent.

"Dat was één van mijn beste beslissingen ooit! Vol enthousiasme begon ik met drie keer trainen per week en dat doe ik nog steeds!"

Ruim twintig jaar geleden kreeg ik voor het eerst rugklachten. Ik kwam na enige omzwervingen terecht bij een manueel therapeut, die constateerde dat ik een verzwakt spierkorset had ten gevolge van vijf zwangerschappen en constitutie. Er moest gewerkt worden aan het versterken van die spieren en zo kwam ik terecht bij een fysiopraktijk met sportaccommodatie. Dat leek in eerste instantie een goede zet. Na de intake aldaar ging ik 3 keer per week trainen. Later werd dat twee keer per week en langzamerhand werd dat minder en uiteindelijk ging ik helemaal niet meer. Zoals dat zo vaak gaat, verslofte het en verloor ik de motivatie. Ondanks het feit dat er fysiotherapeuten op de vloer waren, werd er niet gekeken of de oefeningen wel goed uitgevoerd werden, waardoor er natuurlijk kans op blessures is. Verder was ik in die tijd erg druk met mijn jonge kinderen en werkzaamheden.

Jaren bleven de klachten grotendeels weg, totdat ik in augustus 2020 weer heftige rugklachten kreeg. Ik zocht een goede fysiopraktijk in de buurt en werd getriggerd door de reviews van Fysiotherapie Vlambloem. Ik kwam uiteindelijk terecht bij de geweldige Willem en die heeft mij erg goed behandeld en geholpen. In die tijd had ik erge zorgen om mijn dochter. Ik ben ervan overtuigd dat dat ook zo zijn weerslag had op mijn lichamelijke gesteldheid. Stress en zorgen moeten niet te lang duren. Die zorgen waren niet onterecht want een maand later overleed mijn dochter onder verdachte omstandigheden. Er volgde een periode van nóg meer stress, verdriet, ontreddering, contact met familierecherche en Slachtofferhulp, rechtszittingen en allerlei andere juridische zaken. Als er nou iéts in je lijf gaat zitten, is het wel verlies, rouw en verdriet.

Na de dood van mijn dochter ben ik nog verschillende keren bij Willem geweest en ik besloot me op regelmatige basis te laten masseren door Carla, om weer 'in mijn lijf te komen en uit mijn hoofd'. Ik was dan ook blij verrast om te horen dat Fysio Vlambloem een heuse sportschool zou gaan openen! Helemaal op maat en in je eigen tempo. Onder leiding van altijd aanwezige coaches. En zo gebeurde het dat ik naar de open dag ging, eens rondkeek, en me uiteindelijk voor twee jaar inschreef. En dat was één van mijn beste beslissingen ooit! Vol enthousiasme begon ik met drie keer trainen per week en dat doe ik nog steeds!

Het doel was om fitter te worden, mijn spieren te versterken, meer spiermassa op te bouwen en vetmassa te verliezen. En dat is allemaal gaande. Het is een geweldige plek om te trainen; laagdrempelig, kleinschalig, overzichtelijk, rustig tempo, mooie en fijne apparatuur, ontzettend aardige coaches die je goed in de gaten houden, voedings- en trainingsadvies, korte lijnen en vooral allemaal heel persoonlijk. Kortom, ik ben erg enthousiast over mijn Fitt Club!

Het helpt mij erg in mijn rouwproces omdat het mijn hoofd af en aan leegmaakt en mijn lijf aan het werk zet. Het verlies van een kind is niet iets wat je verwerkt. Het is iets waar je mee moet leven en wat blijvend is.

Dankzij de fijne omgeving en lieve mensen die mij begeleiden bij de Fitt Club voel ik mij veel beter dan twee jaar geleden. En ik ga gestaag door met mijn trainingsschema's om mijn doelen te halen!

Bernard is 42 jaar, getrouwd en trotse vader van een jonge dochter van 1,5 jaar als hem iets vreselijks overkomt. Hij vertelt ons waar hij mee te maken kreeg en wat fysio en fitness hem heeft gebracht.

"Denk niet in beperkingen of problemen, maar in oplossingen"

Op 24 september 2015 veranderde mijn leven en dat van mijn gezin compleet.

Ik ben in Den-Haag werkzaam als ICT-medewerker als ik merk dat mijn hand wat moeizaam doet. Het volgende moment wat ik me kan herinneren is dat ik naast mijn stoel viel, omdat ik mijn balans/evenwicht verloor. Op dat moment besefte ik dat mij iets ging overkomen, waar ik tot op de dag van vandaag mee moet leren leven.

Ik leef met de gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), na een hersenbloeding. Ik ging een strijd aan met mijn lichaam, die belofte deed ik naar mijzelf. Ik vocht als een leeuw, niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn gezin. Na een intensief revalidatietraject kwam ik weer definitief thuis. Mijn motoriek is verstoord geraakt en moest veel opnieuw aanleren. Het belangrijkste was lopen. Om alles weer te kunnen doen kreeg ik ondersteuning van de fysiotherapeuten van Fysiopraktijk Vlambloem.

In 2016 had de Fysiopraktijk een kleine trainingsruimte, dat was prima voor mij, want in een sportschool had ik absoluut niet het gevoel op mijn plaats te zijn.

Mijn vrouw tipte mij dat er een sportfaciliteit op handen was in hetzelfde pand. Dit kon voor mij weleens een perfecte combinatie zijn, omdat ik door de restschade die ik heb overgehouden aan mijn hersenbloeding, onder begeleiding aan de slag kon gaan. Met dank aan Fitt Club Ommoord is mijn motoriek inmiddels sterk verbeterd en heb ik, doordat mijn programma zo is aangepast aan mijn kunnen, een lichaam wat nu goed in krachtige balans is. Ik train hier nog elke week hard voor, zeker zo'n 2 tot 3 keer per week.

Ik voel mij op dit moment fysiek zeer goed, ook al gaat dat nog steeds met de nodige ups en downs, al zijn de ups zeker nu wel frequenter aanwezig. In het begin heb ik veel moeite gehad om dit allemaal te accepteren. Nu voel ik mij een gezegend man, en mag ik van geluk spreken dat ik er nog ben.

Mijn wekelijkse fysio behandelingen bij Fysiopraktijk Vlambloem en mijn 2 á 3 wekelijkse trainingsmomenten bij Fitt Club Ommoord dragen eraan bij dat ik mij elke week sterker voel.

Kijk vooruit, denk niet in problemen, maar in oplossingen, dan is er meer mogelijk dan je denkt. Met een goede mindset kom je heel ver!